Rokok Elektronik

By  |  0 Comments

Rokok Elektronik berfungsi seperti rokok biasa pada umumnya yang mempunyai rasa yang sensasi seperti rokok tradisional sebenar tetapi tanpa api, tembakau, karbon monoksida, abu, puntung rokok atau berbau seperti yang ada pada rokok biasa.

BAHAYA MEROKOK DENGAN ROKOK konvesional:

Rokok mengandung lebih kurang 4000 elemen-elemen bahan kimia, dan setidaknya ada 200 diantaranya dinyatakan berbahaya bagi kesihatan. Racun utama pada rokok adalah tar, nikotin, dan karbon monoksida.

Tar adalah substansi hidrokarbon yang bersifat lengket dan menempel pada paru-paru.
Nikotin adalah zat adiktif yang mempengaruhi saraf dan peredaran darah. Zat ini bersifat karsinogen, dan mampu menghasilkan kanser paru-paru yang membawa maut.
Karbon monoksida adalah zat yang mengikat hemoglobin dalam darah, membuat darah tidak mampu mengikat oksigen lalu menjadikan kandungan oksigen dalam darah berkurangan.

Kesan Racun Kimia

Kesan racun kimia yang ada pada rokok ini membuatkan penghisap rokok mengalami risiko yang tinggi jika dibandingkan yang orang yang tidak mengisap rokok):

14x menderita kanser paru-paru, mulut, dan tengkak
4x menderita kanser esofagus
2x kecacatan benih dalam kandungan
2x serangan jantung

Rokok juga meningkatkan risiko keparahan bagi penderita pneumonia dan kegagalan fungsi jantung, serta meningkatkan tekanan darah tinggi.
Menggunakan rokok dengan kadar nikotin rendah tidak akan membantu, kerana untuk mengikuti keperluan zat adiktif itu, perokok cenderung menyedut asap rokok secara lebih keras, lebih dalam, dan lebih lama.

TIDAK ADA TAHAP SELAMAT BAGI ORANG YANG TERHIDU ASAP ROKOK.

Rokok Elektonik

KELENGKAPAN : 1 Battery Rechargerable 1 Atomizer / pemanas 1 Wall Charger / charger Dinding 7 Catridge / Refill

Rahsia utama pada Rokok Elektronik ini yang menjadikannya lebih baik daripada menghisap rokok asli sesungguhnya ada pada alat inovatif electronic yang terdapat di dalamnya.

Rokok Elektronik ini digerakkan oleh sebuah teknologi mikro dan terdiri daripada 3 bahagian iaitu sebuah pelor nikotin, sebuah bilik pengubahan zat menjadi atom dan sebuah cip pintar dengan sebuah bateri lithium. Di depan hujung rokok ini terdapat lampu operasi penunjuk yang akan menyala apabila anda menghisapnya, seperti halnya pada saat anda menghisap rokok sungguh ada bara api merah pada hujung rokok. Salah satu bahagian yang paling menarik dari Rokok Elektronik ini adalah kerana adanya alat pengubahan zat menjadi atom di dalamnya yang boleh mengeluarkan wap seperti asap ketika dihisap, sungguh sangat hampir seperti rokok sebenar. Anda boleh merokok tanpa nikotin dengan alat ini dan dapat mengelakkan daripada risiko kesan-kesan akibat merokok.

KELENGKAPAN : 1 Battery Rechargerable 1 Atomizer / pemanas 1 Wall Charger / charger Dinding 1 Car Charger / Charger Mobil 1 USB Cable 10 Catridge / Refill

Keuntungan Menggunakan Rokok Elektronik:-

 • TANPA tar, racun, karbon monoksida, tembakau, dan asap
 • Selamat bagi persekitarannya
 • Menjimatkan wang
 • Menghentikan tabiat merokok secara berperingkat
 • Menghindari risiko kesihatan terjejas akibat tabiat merokok
 • Sebagai subtitusi menggantikan rokok konvensional
 • Dapat disesuaikan dengan keperluan perokok (High, Medium, Low, dan Non Nikotin)
 • Merupakan terapi untuk berhenti merokok, kerana anda tetap merasa seakan akan anda sedang merokok
 • Dapat digunakan di mana-mana, termasuk di tempat DILARANG MEROKOK
 • Menghindari risiko kesihatan yang disebabkan oleh merokok
 • Bateri boleh dicas semula
 • Filter Cartridge dapat diganti-ganti berdasarkan kandungan nikotin yang diperlukan perokok (High, Medium, Low, dan Non Nikotin)
 • Tidak menyebabkan pencemaran udara, sehingga tidak menimbulkan perokok pasif (secondhand smoker). Asap yang keluar adalah asap dari kandungan gel yang diubah menjadi wap air oleh automizer
 • Bentuk dan rasa sama seperti aslinya, anda boleh menikmati seluruh proses merokok

facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>