Gambar Daring Nur Amalina Che Bakri Pelajar Cemerlang SPM 2005

By  |  0 Comments

Masih ingatkah anda pada pelajar ini ini?..iaitu Nur Amalina Che Bakri yang mendapat 17A1 di dalam SPM pada tahun 2005…

dan ini gambar ketika dia kecil..

Sekarang telah kecoh dalam laman web sosial Facebook dan Twitter mengenai Gambar Amalina Che Bakri, Pelajar Cemerlang SPM 2005 Malaysia yang kelihatan seperti sudah hilang budaya ketimuran. Malah, profile facebook yang hangat diperkatan itu juga menunjukkan beberapa kepingan foto Amalina beraksi seperti sudah lupa pada agama dan bangsa nya.

adakah benar ini dia?..kalau benar, berdoalah supaya Amalina ini kembali ke pangkal jalan…

dan ini PM dari seorang hamba allah yang menasihatinya..

Entry ni kami keluarkan bukan untuk merendahkan sesiapa atau pun nak tunjuk baik. Kami keluarkan atas kesedaran kita perlu sentiasa menegur sesama kita sekiranya ada kesilapan. Itu adalah kewajipan kita sebagai umat Islam.

Ingat, kalau semua antara kita nak perbetulkan diri kita sampai ke status pendakwah, alamatnya tak ada siapa pun yang berani tegur kesilapan dalam masyarakat. Kena tunggu ustaz ataupun jabatan agama menegur le jawapnya.
Cegahlah kemungkaran dengan kekuatan, kalau tak mampu maka bersuaralah… namun kalau tak mampu juga cukuplah sekadar berkata di dalam hati sahaja. Itu adalah serendah iman…

Wallahualam…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>