18SX: Pembedahan menukar jantina lelaki kepada perempuan

By  |  0 Comments

50,000 orang lelaki di Malaysia menukar jantina kepada perempuan! Memang satu hal yang tidak patut dipandang remeh tanpa kita sedari kini. Hukum penyerupaan ini nyata HARAM dan dilaknat oleh Allah, maka sedarlah wahai umat islam bahawa yang halal dan haram sudah jelas. Hukum tasyabbuh menetapkan haram bahkan salah satu DOSA BESAR kerana ianya telah ditetapkan di dalam hukum syarie bahawa ALLAH melaknat orang yang melakukannya.

Daripada ibnu Abas dia berkata: Rasulullah telah melaknat orang lelaki yang menyerupai perempuan dan orang-orang perempuan yang menyerupai lelaki.
Dalam riwayat lain; “Rasulullah telah melaknati orang lelaki yang menyerupai perempuan dan orang yang menyerupai kaum lelaki daripada kalangan perempuan.”
Ibn Uthaimin dalam komentarnya terhadap masalah ini berkata: “Ini kerana penyerupaan boleh membawa kepada kecacatan sunnatullah pada makhluknya yang diciptakan dari lelaki dan perempuan ” (Dipetik dari Buku Hukum Penyerupaan Menurut Islam).

KLIK SINI UNTUK MELIHAT VIDEO!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>